Yrjö Kokko -lintutorni

YRJÖ KOKKO -LINTUTORNI

Yrjö Kokolle omistettu lintutorni sijaitsee Joentekijäisissä Hetasta noin 10 km itään Hetta-Vuontisjärvi-Peltovuoma -tietä. Lintutornille on tienviitta ja pysäköintiä varten on muutamalle autolle tilaa. P-alue on auki myös talvella. Siitä on lintutornille matkaa noin 300 metriä.

Lintutornin läheisyydessä on laavu, tulentekopaikka ja huussi. Tornilta on komea näköala Ounastunturin Pyhäkerolle ja Ounasjoelle, joka virtaa lännestä Ounasjärveltä ja levenee tässä järvimäiseksi Joentekijäiseksi. Idästä virtaa Joentekijäiseen Vanhajoki eli entinen nyt vähävetinen Vuontisjoki. Joentekijäisistä Ounasjoki suuntaa suoraan etelään. Jo varhain keväällä joen sulassa voi nähdä vesilintuja ja myös joutsenia sekä syksyllä muuttomatkalle valmistautuvia vesilintuja.

Lintutornin seinillä on tietoa ja kuvia Yrjö Kokosta ja alueen linnuista. Yrjö Kokko-lintutorni avattiin Yrjö Kokon syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi syyskuussa 2003. Lintutorni on Metsähallituksen, Enontekiön kunnan ja Yrjö Kokko -seuran yhteishanke.